Yalın Üretim Toyota tarafından bulunmuştur. TPS Toyota Üretim Sistemi olarak bilinir. İsrafları ortadan kaldırarak kısıtlı kaynaklar olan malzeme, zaman, iş gücünün etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını amaçlar. Süreçleri ve prosesleri analiz ederek problemlerin görünür olmasını ve ekip katılımı ile sürekli geliştirilmesini amaçlar.
Toyoda soyadı “verimli pirinç tarlası” anlamına gelmektedir. Ailenin 1800lü yıllarda pirinç tarlaları vardır. Amerikalıların kurduğu pirinç borsasında vadeli kontrat nedeniyle ciddi zarar görmüşlerdir.
1890 yılında Sakichi Tokyo’daki 3. Ulusal Makine Fuarını ziyaret etmiştir. Yeni makineleri izlemiş ve nasıl çalıştıklarını anlamıştır. Aynı yıl içinde ilk dokuma tezgahı patentini aldığında 24 yaşındadır. Önceki makineler 2 el ile kullanılması gerekirken bu makine tek ile çalıştırılabiliyordu. Dokuma kumaşın düzgünsüzlüğünü gidererek kaliteyi artırdı. Verimlilik %40 ile %50 oranında arttırıldı. Buna karşın dokuma hala el gücü ile çalışmaktaydı. Bu, hız ve genel verimlilikteki ilave iyileştirmeleri sınırladı.
1982 yılında Tokyo’da küçük bir atölye kurdu. Fakat 1 yıl sonra kapatmak zorunda kaldı.
1894 yılında çığır açan buhar gücü ile çalışan dokuma tezgahını yaptı. Bu makine ayrıca otomatik durma mekanizmasına (Jidoka) sahipti ve yüksek verimlilik ve kalite sağlar.
1910 yılında Sakichi Toyoda ABD’ye yaptığı ilk gezisi sırasında, 2 yıl önce piyasaya çıkmış ve caddelerde boy gösteren Ford otomobillerini görmüştür. ABD’de 4 ay kaldıktan sonra “artık otomobil çağındayız” diyerek ülkesine döndü. Oğlu Kiichiro Toyoda’nın tüm ilgisini otomobil sektörüne yöneltmesini ve bu konuda çok geniş bir rapor hazırlanmasını istemiştir.
1929 yılında patent hakların İngiliz firma satın aldı. Sakichi Toyoda 1930 yılında 63 yaşında vefat etti.
1935 yılında Toyoda firmasında 13.000 çalışan vardır. Sakichi Toyoda’nın felsefesini aktarmak için Toyoda Prensiplerini yayınladılar.